Noha, překážky a volno ..

07.05.2010 16:22

Zdravím.

Áno, já vím, velice poutavý nadpis článku :D Pokusím se vysvělit, o co jde.

Proč noha?

Tak to je dlouhá a zamotaná historie. V úterý večer začala Dandyho jaksi bolet jedna přední noha (neznámo která, kulhal totiž střídavě na pravou a střídavě na levou), tak jsme se trochu zhrozili, cože to s ním je. Protože se chudák fakt klepal jak ratlík a nechtěl k sobě nikoho pustit, tak jsem ani druhý den nechtěla jít do školy (no jasně, měla to na svědomí i písemka ze zemáku, ale to je v tomhle případě vedlejší). Když jsem konečně přetrpěla ve škole do 2 hodin, vyrazila jsem domů a jelo se k veterinářce.

Tam to bylo doclela vtipný, ona že ho chce vidět a tak jsme šli ven a ukázalo se, že Danďák vůbec nekulhá. Pak se ptala na taký ty věci, jakože jestli včera žral a my ji ujistili, že žral i ten den :D. No a dala mu léky na uklidnění bolesti a další lék, kterej se mu má každej den dávat do žrádla, s čímž u nás není problém. Akorát je teda problém, že má omezenou aktivitu po 7 dní. Vypadá to asi tak, jako když chcete uklidnit sodík ve vodě xD .. no nic, prostě se mu to nelíbí a podle toho taky vypadá jeho denní řádění. No prostě vysvětlete si mu, že má být v klidu ..

Překážky

Tak tohle je taky kapitola sama o sobě. Chci vám totiž tak jako objasnit, jak jsme na tom s překážkama.

Hé, .. máme omezenou aktivitu, bohužel, takže teď netrénujem a neběháme, ale v pátek jsme byli na cvičáku a tam Danďák běhal hezky, aj když každou chvílu pršelo.

Áčko

Začneme od A. No áčko, to je taky věc vážně .. nechápu, kdo to vymyslel :D Tak jako problémy s ním nemáme, ale začátky byly perné, neboť mladý pán vždy skočil přes zónu kamsi doprčic, skoro až nahoru a dolů to bylo jedno a to samé. Trénovali jsme pomocí železných kruhů, které se zapíchnou do země těsně před áčko na začátek a na konec, pes proleze jedním a pak až má přímý vstup na áčko, takže nemůže nikam vyskočit. No tak to nám nešlo :D přeskakovali jsme i ty kruhy :D. Ale s postupem času a pořádnou dávkou trpělivosti jsme se dopracovali do dnešní konečné fáze. A jestli zónečky sbíhané, či zastavované? Těžko říct :D. Toto nám na áčku moc nevychází, ale většinou to jsou (a měly by být) sbíhané.

Dálka

Skok daleký? S ním není, nebyl a snad nikdy nebude problém :)

Houpačka

Neproblémová zónovka. Tak by se to dalo nazvat. Jelikož sou labouni takoví průbojní, tak už od štěněte houpačka, ani její nárazy, nebyly vůbec žádná překážka. Akorát zadní zóna není úplně stoprocentní, ale na tom se pracuje.

Kladina

Tak to je nejhorší zónovka! Alespoň pro mě .. Toto byl asi největší zónovkový problém od štěněte. "Ono je to moc dlouhé a úzké" .. Jo, to je pravda, pár pádů jsem zažila už, a vůbec ne pěkných. Zóna na začátku je v pohodě, ale jakmile se začneme přibližovat k zóně na konci, ou jéééje, to je problém. Danďák vždycky hrozně zpomalí, protože naše zóna na konci kladiny vždycky byla problémem. Jednou na závodech dokonce odskodčil již z poloviny té části, která vede dolů. Ta zóna nikdy nebyla a nebude stoprocentní. Buď tam je, a máme kladinu překonanou za rekordně hlemýží čas, nebo tam není, a letíme jako blázni. Pilně na tom pracujeme a už se to zlepšuje, ale kladina je jeden velký otazník.

Kruh

Cháá, kroužek .. no tak to je taky překážka na zabití. Začátky se nedaly, Danďák si myslel, že se proskakuje vším kolem, jen ne tím kruhem uprostřed .. a narvat tam hafo takých věcí, aby si uvědomil, že tím kruhem se opravdu skáče, tak to byl nadlidský úkol. Ale povedlo se, teď je kruh OK.

Skokovka

No, jelikož mají labouni problémy s klouby, tak jsme začali skákat podstatně později, než skáčou taký ti lehcí psíci. No, hehe .. shazování :D to u nás není na denním pořádku .. naštěstí!! Ani nikdy s tím problém nebyl, takže snad ani v budoucnu nebude ..

Další věc jsou stahovčky za, před, kolem a ob bočnici. He, ty nám dělají problém .. ať se snažím, jak se snažím, Danďák udělá za bočnicí oblouk jak kráááása :D No toto se nám opravdu nevede ..

Slalom

Překážka sama o sobě dobrá, dokonce ve středu na cvičáku to byla taká nádhera vidět Danďáka, jak se proplítá jednou tyčkou za druhou s velkou rychlostí .. ale když nemáme náladu, špatné, špatné! Občas bych rozdhodčí na závodech nakopala za slalom, ještě v takových náběhách

(z houpačky na slalom)

Ono slalom hodně záleží na Dandyho náladě, ale když to není nic hrozného, tak běžís chutí. Když byl ale malý, tak ho to k smrti nudilo. To bylo úplně vidět, jak se mu nechce. To se však postupem času dalo nějak samo do pořádku, takže ještě zrychlit a bude to dobré :).

Stůl

Ajééjej .. tak to je, dle mě, ta nejhorší překážka .. Samo o sobě to stání na stole není špatné, ale když pak vyběhneme, sotjí to za prd .. Stůl zrušit a budeme spokojení :D

Tunely - látkový

Látkáček .. tak s tím není problém, akorát teda v rychlosti, to je taky překážka, která nás zpomaluje .. obzvlášť když se Danďák rozhlíží po všech mouchách kolem ..

Tunely - pevný

Naše nejoblíbenější překážka :D Frnk a jsme pryč .. :D

Zeď

No tak v podstatě neproblémová překážka akorát u některých zdí, které maj dale díru se bojím, že proleze tou dírou a ne že to přeskočí :D ale tak zatím se nestalo, takže budeme doufat :D

Volno

Třetí obsahový blok .. ještě vás to nenudí? :D No níc, tak jednak volno od cvičení (což je to nepozitivní) a volno od školy, dneska :) místo Majálesu co byl prvního Máje v sobotu .. (což je velice pozitivní) :D

Jináč už se neskutečně těším na prázdniny, ta škola mi leze krkem .. To budou zas akcičky :)

—————

Zpět